Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова определи проектопрограмата

...
Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова определи проектопрограмата
Коментари Харесай

Нинова: Програмата на ПП е много добра основа, за имена още не говорим -

Лидерът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова определи проектопрограмата на " Продължаваме промяната " като много добра основа. Тя подчерта, че диалози за имена към този момент не се водят. 

Нинова пристигна в Народното заседание, с цел да разиска с групата на Българска социалистическа партия дали ще поддържат  След като настояването на Нинова Кирил Петков да не бъде препоръчан още веднъж за премиерския пост бе изпълнено, Българска социалистическа партия се върнаха на масата за договаряния за съставянето на държавно управление в границите на този парламент.

Днес Нинова, дружно с групата на Българска социалистическа партия, разиска черновата на програмата на Политическа партия. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че партията до момента е била " общественият дирек в държавното управление " и по тази причина имат оферти за допълнителни социални ограничения, които не участват в настоящия вид на проектопрограмата.

До час Българска социалистическа партия ще се срещнат с Политическа партия, с цел да обсъдят с кандидата за министър председател на Политическа партия - финансовият министър в оставка Асен Василев - техните оферти. 

" Държим в програмата да влезе отпущането на медикаменти за деца под 18 години, безвъзмездни учебници за децата от 1 до 12 клас. Както и готовият ни законопроект за въвеждането на патентен налог за микро и междинни предприятия ", изясни Корнелия Нинова. 

По думите ѝ на този стадий, на база на препоръчаната стратегия, отговорът на това дали ще има кабинет в границите на този парламент е по-скоро " да ".

Нинова съобщи, че диалозите за конструкция на евентуалния кабинет и съответни имена ще стартират на следващия ден откакто през днешния ден се уточнят всички бележки по програмата. " Утре след обяд привикваме народен съвет, на който ще обсъдим какви имена вероятно ще предложим ", сподели Корнелия Нинова. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР